Persoonlijke begeleiding voor een gezondere leefstijl

Mijn missie is mensen begeleiden naar een fittere en gezondere leefstijl. Dat doe ik door 1 op 1 coaching, als voedingscoach en beweegcoach. Stap voor stap vooruit, op een manier die bij jou past. Ik geloof namelijk in de kracht van een gezond eet- en beweegpatroon. Met gezonde voeding en genoeg beweging komt dat gezonde gewicht vanzelf.

Dat wil niet zeggen dat het gemakkelijk is. Als gediplomeerd gewichtsconsulent weet ik maar al te goed dat het gaat om gedragsverandering. Geen streng dieet, maar een leefwijze die ook op lange termijn vol te houden is. Alleen dan is het resultaat blijvend.

In 5 stappen naar een gezondere leefstijl

1.

Als eerste maken we kennis met elkaar. Vrijblijvend en gratis. Voel je je niet op je gemak bij mij, dan nemen we afscheid zonder verdere verplichtingen.

2.

Na de kennismaking volgt een uitgebreid intakegesprek. We bespreken wat jouw verwachtingen zijn, wat jou motiveert en wat bij jou en jouw dagindeling en gezinssituatie past.

3.

In de periode hierna ga je een aantal dagen een voedingsdagboek bijhouden. Zo krijgen jij en ik zicht op jouw eetpatroon.

4.

Na stap 2 en 3 maak ik een begeleidingsplan op maat. Dit plan is op jou persoonlijk afgestemd. We kijken hierbij niet alleen naar voeding, maar stellen bijvoorbeeld ook een beweegplan op. Bovendien kijken we welke praktische ondersteuning jou verder kan helpen. Voorbeelden hiervan zijn een supermarktsafari om te kijken hoe je met boodschappen doen andere keuzes kunt maken, samen wandelen of hardlopen (runningtherapie), buiten aan krachttraining of ademhalingsoefeningen doen of uitleg over de etiketten van producten zodat je kunt vergelijken. Dit is voor iedereen anders en dus echt maatwerk.

5.

Tijdens verschillende vervolgafspraken is er tijd voor vragen, geef ik informatie over macronutriënten, koolhydraten, eiwitten en vetten (aan de hand van de Schijf van 5) en bespreken we hoe je valkuilen kunt omzeilen. Wat doe je bijvoorbeeld als je na een lange dag moe thuis komt en eigenlijk geen zin hebt om te koken? Of als je vindt dat je ’s avonds op de bank toch echt iets lekkers verdiend hebt? Deze vervolgafspraken kunnen we in opeenvolgende weken plannen, maar dat hoeft niet. Ook hier kijken we naar jouw persoonlijke behoefte. Over het algemeen zijn 8 tot 10 vervolgafspraken voldoende om jouw leefstijl aan te passen en blijvend gezond te eten en te bewegen.

" Een gezonde leefstijl door persoonlijke begeleiding met een persoonlijk plan "

We kijken niet alleen naar het voeding- en beweegpatroon maar ook naar ontspanning, stress en de gezinssituatie. Een gezonde leefstijl gaat namelijk om het vinden van de juiste balans en het omzeilen van de bekende valkuilen. Wat doe je bijvoorbeeld als je na een lange dag moe thuiskomt en eigenlijk geen zin hebt te koken? Of als je vindt dat je ’s-Avonds op de bank toch echt iets lekker verdiend hebt? Een traject is maatwerk. Tijdens het gratis kennismakingsgesprek overleg ik graag wat bij jou past.

Ga jij de uitdaging aan?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neem dan contact op!

Volg mij op social media

Ga jij de uitdaging aan?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neem dan contact op!

Volg mij op social media